11 میلیارد دلار منابع صندوق توسعه ملی به طرح های اقتصادی اختصاص یافت

تاریخ انتشار : 1396/12/16

مشروح خبر


به گزارش ایرنا، «محمدکاظم چغازردی» روز دوشنبه در نشستی با خبرنگاران با یادآوری اینکه مهمترین هدف دولت تبدیل درآمد نفت به ثروت ملی، تولید و اشتغال بوده است، اظهار داشت: بر اساس قراردادهای منعقد شده بین بانک سپه و صندوق توسعه ملی، این بانک با تامین مالی 10 هزار و 500 طرح در بخش های مختلف اقتصادی کشور از محل منابع صندوق توسعه ملی، نقش مهمی در تولید و اشتغال کشور ایفا کرده است.
رئیس هیات مدیره بانک سپه گفت: این بانک برای تأمین مالی طرح های مذکور اقدام به انعقاد قرارداد با متقاضیان واجد شرایط برای اعطای تسهیلات از محل منابع صندوق توسعه ملی به مبلغ 33 هزار و 450 میلیارد ریال کرده است.

* امضای قرارداد 11 میلیارد دلاری بانک سپه با صندوق توسعه ملی
وی رقم ریالی کل قراردادهای منعقد شده بین بانک سپه و صندوق توسعه ملی را از سال 1390 تا پایان بهمن ماه سال جاری 70 هزار و 388 میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: در این مدت 11 میلیارد و 176 میلیون دلار قرارداد ارزی بین صندوق توسعه ملی و بانک سپه منعقد شده است.
چقازردی ادامه داد: طرح هایی که توسط بانک سپه از محل صندوق توسعه ملی تأمین شده در بخش های آب و کشاورزی، صنعت، معدن، گردشگری، نفت، گاز و پتروشیمی و محیط زیست مشغول فعالیت است.

* ایجاد بیش از 12 هزار شغل از محل منابع صندوق توسعه ملی
رئیس هیات مدیره بانک سپه در خصوص میزان اشتغال ایجاد شده از محل منابع صندوق توسعه ملی، اظهار داشت: بانک سپه با تامین مالی طرح های مختلف اقتصادی از محل صندوق توسعه ملی بیش از 12 هزار شغل مستقیم ایجاد کرده است.
وی تصریح کرد: علاوه بر قراردادهای دو جانبه بین صندوق توسعه ملی و بانک سپه، این بانک تعداد قابل توجهی از پروژه های کلان اقتصادی کشور را با منابع داخلی و منابع صندوق توسعه ملی به طور عمده در مناطق مرزی و کم برخوردار تأمین مالی کرده است.
مدیر عامل بانک سپه گفت: این بانک برای اجرای 20 پروژه کلان اقتصادی کشور از محل منابع داخلی، همچنین منابع صندوق توسعه ملی 6 میلیارد و 800 میلیون دلار و 4 میلیارد یوان چین اختصاص داده و برای عملیاتی کردن پروژه های مذکور حدود 15 هزار میلیارد ریال از منابع داخلی خود را اختصاص داده است.
چقازردی ادامه داد: همه 20 پروژه کلان اقتصادی در حال اجرا از محل منابع داخلی بانک سپه و صندوق توسعه ملی در استان های مرزی و کم برخوردار بوده و در این پروژه ها حدود 11 هزار و 500 نفر به صورت مستقیم مشغول به کار هستند.
وی خاطرنشان کرد: پروژه های 20 گانه مذکور در حوزه نفت، گاز، پتروشیمی، نیروگاه، آبرسانی و تامین آب شرب، گردشگری و کشاورزی بوده و این طرح ها در افزایش تولید محصولات استراتژیک و توسعه اقتصادی کشور نقش مؤثری دارد.

* 41 هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری در بخش آب و کشاورزی
رئیس هیات مدیره بانک سپه ضمن اشاره به اهمیت توجه به بخش آب و کشاورزی، تصریح کرد: این بانک برای کمک به توسعه بخش آب و کشاورزی کشور قرارداد تامین مالی پروژه های این حوزه به مبلغ 41 هزار و 100میلیارد ریال را با صندوق توسعه ملی طی 6 سال اخیر امضا کرده است.
چقازردی اظهار داشت: بانک سپه برای تأمین سرمایه ثابت و در گردش فعالان حوزه صنعت و معدن از محل منابع صندوق توسعه ملی قراردادی به ارزش 23 هزار و 687 میلیارد ریال منعقد کرده است.
وی افزود: این بانک برای کمک به صنعت گردشگری کشور 6 هزار میلیارد ریال منابع از محل صندوق توسعه ملی به این بخش اختصاص داده است.
چقازردی همچنین گفت: تامین مالی بنگاه های کوچک و متوسط در اولویت برنامه های بانک مرکزی در سال 96 قرار گرفت به همین خاطر بانک سپه در سالجاری به 41 هزار و 733 بنگاه اقتصادی کوچک و متوسط تسهیلات پرداخت کرده است.
وی رقم پرداختی بانک سپه به بنگاه های اقتصادی کوچک و متوسط در سال 96 را 68 هزار و 859 میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: این بنگاه ها در زمینه های مختلف تولیدی، توزیعی، کشاورزی و خدماتی فعالیت کرده و محصولات خود را از طریق واحدهای صنفی عرضه می کنند.
رئیس هیات مدیره بانک سپه ادامه داد: این بانک سال گذشته نیز با هدف اجرای منویات رهبر معظم انقلاب برای رونق تولید و کمک به رشد اقتصادی با مسئولیت پذیری کمک به بنگاه های کوچک و متوسط را در دستور کار خود قرار داد و هزار و 733 واحد تولیدی کوچک و متوسط در مجموع 19 هزار و 790 میلیارد ریال تسهیلات از بانک سپه دریافت کردند.
وی گفت: بنگاه های کوچک و متوسط مستقر در استانهای اصفهان، آذربایجان غربی، کرمان، مازندران، خراسان رضوی، آذربایجان شرقی و یزد بیشترین میزان تسهیلات دریافتی از بانک سپه را به خود اختصاص دادند.
چقازردی یادآور شد: بخش قابل توجهی از تسهیلات پرداختی بانک سپه به بنگاه های کوچک و متوسط در حال ثبت در سامانه «بهین یاب» بوده و این بانک سعی کرده است تسهیلات بنگاه های معرفی شده واجد شرایط از سوی کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استانها را در کمترین زمان ممکن پرداخت کند.
مدیر عامل بانک سپه گفت: این بانک در قالب سامانه بهین یاب و مراجعه مستقیم مشتریان اقدام به پرداخت و تأمین مالی بنگاه های کوچک و متوسط کرده و براساس آمارهای منتشر شده طبق ثبت نام در سامانه بهین یاب بانک سپه در پرداخت تسهیلات به این بنگاه ها دومین بانک کشور است.
مدیرعامل این بانک دولتی همچنین اظهار داشت: این بانک برای صیانت از کنترل تورم به عنوان یکی از دستاوردهای مهم دولت گام های مهمی برداشت و با رعایت مقررات بانک مرکزی در جذب منابع یکی از موفقیت ترین بانک های کشور طی دو سال اخیر بوده است.
چغازردی به رشد 64 درصدی منابع بانک سپه طی دو سال اخیر اشاره کرد و گفت: روند رو به رشد سپرده های کل بانک از ابتدای سال جاری ادامه داشته و منابع بانک سپه از 501 هزار میلیارد ریال در ابتدای سال 1395به 820 هزار میلیارد ریال در پایان بهمن ماه سال جاری رسیده است.

* فعالیت های ارزی در دوره پسابرجام
مدیرعامل بانک سپه درباره فعالیت های ارزی این بانک نیز گفت: براساس آمار دریافتی از بانک مرکزی در دوره پسابرجام، بانک سپه با 8 میلیارد و 276 میلیون دلار، بهترین عملکرد ارزی را در سیستم بانکی کشور طی سال 1395 و 9 ماه نخست سال 1396 داشته است.
وی افزود: سهم بانک سپه از شبکه بانکی کشور در حوزه عملیات ارزی در سال گذشته 12.58 درصد و 9 ماهه ابتدای سال جاری 14.39 درصد است.