ارتباط کارگزاری با 100 بانک معتبر خارجی

تاریخ انتشار : 1395/09/07

مشروح خبر


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ،علی مهرپور مدیر امور بین الملل بانک تجارت با اشاره به برنامه این بانک برای توسعه روابط کارگزاری با بانکهای بین المللی بویژه در کشورهای هدف تجارت خارجی ایران گفت : بانک تجارت همزمان با آغاز مذاکرات کشورهای 1+5 ، اقدامات اولیه برای از سرگیری مجدد روابط کارگزاری با بانکهای خارجی و نهادهای مالی منطقه ای و بین المللی را در دستور کار قرار داد و از جمله نخستین بانکهای کشور بود که با اتصال به شبکه SWIFT، مسیر دسترسی صاحبان صنایع و بازرگانان ایرانی را به سیستم مالی جهانی را به سهم خود هموار کرده است.

مدیر امور بین الملل بانک تجارت با تاکید بر اینکه بانک تجارت هم اینک با 60 بانک معتبر بین المللی ارتباط کارگزاری برقرار کرده است، به برخی از مهمترین مذاکرات انجام گرفته با بانکهای خارجی برای آغاز روابط کارگزاری اشاره کرد .

وی افزود : طی دو ماه گذشته جلسات متعدد مذاکره با نمایندگان برخی از مهمترین بانکهای خارجی برگزار شده است و امیدواریم تا پایان سالجاری شاهد آغاز یا از سر گیری روابط کارگزاری با 40 بانک معتیر خارجی دیگر نیز باشیم .

مدیر امور بین الملل بانک تجارت اظهار داشت : از جمله مهمترین این جلسات می توان به مذاکرات انجام گرفته با بانک مرکزی مالزی(Bank Negara Malaysia) وBank May مالزی که بزرگترین بانک تجاری این کشور است ، شرکت بیمه دولتی فنلاند (Finnvera) و OP که بزرگترین بانک فنلاند است ، بانکهای ایتالیایی
avicenz di poplor Banca و UBI ، بانک کشور چک KBC و بانک دولتی Belfius بلژیک ، بانک توسعه جمهوری خلق چین (CDB) ، بانک Cesca Exportni و شرکت بیمه دولتی جمهوری چک (Egap) اشاره کرد

مهرپور در ادامه این جلسه همچنین به گفتگو با ژاک دی لاژوگ رئیس حوزه خاورمیانه بخش اقتصادی وزارت امور خارجه فرانسه اشاره کرد و افزود : در این گفتگو توضیحاتی در خصوص برنامه های بانک تجارت برای ارتقاء سطح همکاریها با بانکهای فرانسوی ، دسترسی به بازارهای بین المللی ، بهبود نسبت کفایت سرمایه و ارتقاء سودآوری بانک ارائه شد .

مدیر امور بین الملل بانک تجارت در ادامه با اشاره به اینکه یکی از مهمترین موضوعات مورد توجه بانکهای خارجی برای آغاز روابط کارگزاری با بانکهای ایرانی ، رعایت استانداردها ، شفافیت فعالیتها و مبارزه با پولشویی است گفت : بانک تجارت با تشکیل کمیته های ویژه ،اقدامات عملی مهمی را برای انطباق با مقررات و روندهای جدید تجارت و بانکداری بین الملل (Compliance) مبارزه با پولشویی (ALM) و شناسایی مشتریان (KYC) و ذینفعان مشتریان (KYCC) و تجهیز واحدهای ارزی به جدیدترین سامانه های سخت افزاری و نرم افزارهای مالی و کنترلی به انجام رسانده است .

مهرپور یکی از مهمترین موضوعات مطرح در این مذاکرات را ، رفع موانع همکاری های فنی میان صنایع کشور و شرکتهای بزرگ صنعتی بین المللی عنوان کرد و خاطرنشان کرد : گشایش اعتبارات اسنادی مدتدار به مبلغ پنجاه میلیون یورو جهت فراهم آوردن امکان بهره گیری شرکت صنایع ملی مس ایران از خدمات فنی کمپانی فنلاندی Outotec و نیز فراهم ساختن شرایط لازم جهت اعطای تسهیلات فاینانس بانک توسعه چین به پروژه ساخت قطعه دوازده کیلومتری رودبار-منجیل در آزادراه تهران شمال اشاره کرد .

مدیر امور بین الملل بانک تجارت در پایان اظهار داشت : بانک تجارت با بهره گیری از 40 واحد ارزی و شعبه ارزی – ریالی در سراسر کشور و شعب خود در دیگر کشورها ، آماده ارائه همه خدمات ارزی به هم میهنان است.

عملکرد موفق در حمایت از بنگاه‌های کوچک و متوسط

بانک تجارت در اجرای طرح رونق اقتصادی و حمایت از بنگاه‌های کوچک و متوسط تا پایان آبان ماه مبلغ 11هزار و 775 میلیارد ریال تسهیلات پرداخت کرده است.
مدیرعامل بانک تجارت، درباره عملکرد بانک تجارت در سال "اقتصاد مقاومتی ، اقدام و عمل" و برنامه این بانک برای حمایت از بنگاه‌های نیمه تمام با پیشرفت فیزیکی بالای 60 درصد گفت: بانک تجارت از ابتدای سال جاری تا پایان آبان ماه به بیش از 1246 مورد درخواست تسهیلات، مبلغ 11 هزار و و 775 میلیارد ریال پرداخت کرده است.

وی خاطر نشان کرد: پرداختی کل سیستم بانکی به واحدهای معرفی شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت مبلغ 38 هزار و 264 میلیارد ریال بوده که 4 هزار و 51 میلیارد ریال معادل بیش از 10 درصد آن از طریق بانک تجارت پرداخت شده است. مدیرعامل بانک تجارت با بیان اینکه تعداد تسهیلات پرداختی مستقیم سیستم بانکی به بنگاه‌های کوچک و متوسط 5561 مورد بوده است، افزود: سهم بانک تجارت از این تعداد 867 مورد یعنی بیش از 15 درصد است و مبلغ پرداختی مستقیم کل سیستم بانکی به بنگاه‌های کوچک و متوسط 41 هزار و 710 میلیارد ریال بوده که مبلغ 7 هزار و 284 میلیارد ریال آن توسط بانک تجارت پرداخت شده است.

این مبلغ بیش از 17 درصد کل پرداختی مستقیم سیستم بانکی را شامل می‌شود.

مقدم ادامه داد : همچنین مبلغ کل پرداختی سیستم بانکی به بنگاه‌های کوچک و متوسط 79 هزار و 974 میلیارد ریال بوده که از مبلغ مذکور، 11 هزار و 336 میلیارد ریال یعنی بیش از 14 درصد کل سیستم بانکی کشور توسط بانک تجارت اعطا شده است.

بانک تجارت در اجرای سیاست‌های کلان اقتصادی کشور در سال اقدام و عمل به اقتصاد مقاومتی، با تشکیل کمیته اقتصاد مقاومتی و برگزای جلسات هفتگی و نظارت و گزارش‌گیری مستمر از واحدهای مختلف این بانک، گام‌های موثری رابرداشته است.