تصويب ۲۰ ميليارد دلار طرح سرمايه‌گذاري خارجي در يکسال

تاریخ انتشار : 1404/06/03

رئيس سازمان سرمايه‌گذاري و کمک‌هاي اقتصادي و فني ايران از تصويب طرح‌هاي سرمايه‌گذاري خارجي به ارزش بيش از ۲۰ ميليارد دلار خبر داد.

به گزارش ايبنا، «مهدي حيدري» رئيس سازمان سرمايه‌گذاري و کمک‌هاي اقتصادي و فني ايران از تصويب طرح‌هاي سرمايه‌گذاري خارجي به ارزش بيش از۲۰ميليارد دلار در يک سال اخير خبر داد و تأکيد کرد: با اجراي طرح‌هايي مانند مجوز‌هاي بي‌نام و تجميع مجوزها، مسير جذب سرمايه خارجي هموارتر خواهد شد.

وي با تشريح نقش کليدي اين سازمان در توسعه اقتصادي کشور و اشاره به نام‌گذاري سال جاري به‌عنوان «سال سرمايه‌گذاري براي توليد»، اظهار داشت: رشد اقتصادي کشور و عبور از چالش‌هاي کنوني نيازمند سرمايه‌گذاري گسترده است. ناترازي‌هاي امروز در حوزه‌هايي نظير انرژي و آب، نتيجه کمبود سرمايه‌گذاري در سال‌هاي گذشته است که منجر به استهلاک منابع فيزيکي کشور شده و جايگزيني آنها ضروري است.

حيدري با تأکيد بر نياز کشور به منابع خارجي جهت سرمايه‌گذاري، تصريح کرد: منابع داخلي به‌تنهايي کافي نيست و مانند بسياري از کشور‌هاي دنيا، جذب سرمايه خارجي با بازده مناسب مي‌تواند هم براي سرمايه‌گذار و هم براي کشور سودمند باشد.

تصويب ۶۲۵ ميليون دلار طرح سرمايه‌گذاري خارجي در يک هفته

وي ادامه داد: مأموريت اصلي سازمان سرمايه‌گذاري در آستانه پنجاهمين سالروز تأسيس خود، تشويق سرمايه‌گذار خارجي و تسهيل‌گري در جذب منابع خارجي است که با اجراي قانون حمايت از سرمايه‌گذاري خارجي (فيپا)، تضمين مي‌دهد که سرمايه‌گذاران خارجي بتوانند سود و اصل سرمايه خود را به ارز موردنظرشان از کشور خارج کنند.

حيدري و تأکيد وزير اقتصاد بر اهميت جذب سرمايه‌گذاري خارجي خبر داد و بيان کرد: در ماه‌هاي اخير، حتي در شرايط خاص مانند حملات رژيم صهيونيستي، جلسات هيئت سرمايه‌گذاري خارجي برگزار و طرح‌هاي متعددي تصويب شد. در هفته گذشته نيز ۶۶ طرح با ارزش بيش از ۶۲۵ ميليون دلار به تصويب رسيد و در مجموع، بيش از ۲۰ ميليارد دلار طرح سرمايه‌گذاري در يک سال اخير در اين سازمان مصوب شده است.

وي همچنين از برنامه‌هاي جديد جهت تسهيل‌گري سرمايه‌گذاري خبر داد و گفت: تجميع مجوز‌ها در يک درگاه واحد و صدور مجوز‌هاي بي‌نام براي طرح‌هاي سرمايه‌گذاري از جمله اقداماتي است که در دستور کار قرار دارد. اين طرح‌ها باعث مي‌شود سرمايه‌گذار خارجي با کمترين پيچيدگي و در سريع‌ترين زمان ممکن فعاليت خود را آغاز کند.

حيدري به ديگر اقدامات سازمان سرمايه‌گذاري جهت سرمايه‌گذاري خارجي در کشور اشاره کرد و افزود: با مجموعه‌هايي که پيش‌تر در کشور سرمايه‌گذاري کرده‌اند نيز در حال مذاکره هستيم تا با رفع موانع، زمينه براي سرمايه‌گذاري مجدد آنها فراهم شود. همچنين سازمان سرمايه‌گذاري با جديت در حال مذاکره با سرمايه‌گذاران کشور‌هاي مختلف است تا با ايجاد شفافيت و امنيت سرمايه‌گذاري، جريان ورود منابع خارجي به کشور را تقويت کند.

حيدري در پايان ابراز اميدواري کرد که اين تلاش‌ها به نتايج مثبتي در راستاي توسعه اقتصادي کشور منجر شود.